Biografia


PIANISTI, LAULAJA & LAULUNTEKIJÄ

Omaääninen pianisti-laulaja-lauluntekijä Laura Sippola on työskennellyt omintakeisella urallaan pitkän tovin. Plakkarissa on sooloalbumeita sekä liuta keikkoja niin oman Tuki-yhtyeen keulahahmona kuin pianistina eri artistien kokoonpanoissa. 15-vuotiaana Lapualta kohti uusia mantuja kulkeneen muusikon lauluissa folk ja jazz sekoittuvat pettämättömään melodiantajuun ja omintakeisiin sanoituksiin. Sippolalla on tunnistettava ääni niin laulajana kuin tarinankertojana ja pianistina. 

« Syntynyt laulu on minulle eletyn elämän tunnusmerkki. »


SOOLOLEVYT

Seitsemän soololevyä julkaissut muusikko on saanut työskennellä lukuisten lauluntekijöiden ja muusikoiden kanssa. 2004 ilmestyneellä Sahara-esikoislevyllä soittavat mm. hienot eturivin soittajat Peter Engberg, Tuure Koski, Joonatan Rautio ja Marko Timonen. Yhtye on kulkenut Lauran tukena jo pitkän matkan, vain rumpuihin on vaihtunut Kepa Kettunen. Mieli-EP:n myötä 2008 hän alkoi levyttää Texicalli Recordsin Jupiter-levymerkille. Toinen pitkäsoitto ilmestyi tammikuussa 2009. HS valitsi sen vuoden parhaimpien levyjen joukkoon. Stadion julkaistiin toukokuussa 2010. Levyltä lohkaistut singlet Kesäyöja Menemästä kiellettiin sijoittuivat Radio Suomen soittolistan kärkeen. Kesäyö viipyi listalla toistakymmentä viikkoa. Hänen tuotantonsa soi tiuhaan myös Radio Helsingin taajudella. Stadionin jälkeen Sippola perehtyi kotiseutunsa musiikkiperintöön ja julkaisi vanhoja virsiä ja rekilauluja sisältävän levyn Trenkipoika. Syksyllä 2013 julkaistu Like Lullaby esitteli Sippolan englanninkieliset kappaleet. Levyllä kuultiin seiskarikaikuja ja vahvaa singer/songwriter -tunnelmaa. Beatlessävyjäkin kaihtamatta lauluissa vilahtivat Judee Sill ja nuori Elton John. Albumin julkaisi Ranka Kustannus. Alkuvuodesta 2018 Turenki Recordsilla julkaistu Intermezzo palasi suomenkielisen musiikin pariin.  


« Herkkyys, avoimuus ja uteliaisuus 

ovat tärkeimmät työkalut lauluntekemiseen. »


« Musiikin henki on ikuinen. Aina se tarjoaa jotain uutta ammennettavaa ja antaa voimavaroja elämän eri tilanteissa. Musiikki tunkeutuu suoraan sydämeen ja valtaa koko mielen. Joskus en meinaa päästä lähtemään kotoa, kun sormet eivät irtoa koskettimistolta. Rakastan sitä tunnetta. Laadukaskaan musiikki ilman sydäntä ei ole minulle tärkeää. Se ei ole pelkkä ammatillinen mielipide, musiikki on minulle pyhää. »

  

FILE

• Laura Sippola on tehnyt sooloalbumit Sahara 2004, Mieli ep 2008, Toinen 2009, Stadion 2010, Trenkipoika 2011, Like Lullaby 2013 ja Intermezzo 2018. 

• Sippola valmistui musiikin tohtoriksi 2017. 

​• Opettaa laulunkirjoitusta Taideyliopiston Sibelius-Akatemian avoimella kampuksella ja Kriittisessä Korkeakoulussa.  

• Sippolan yhtyeessä soittavat Peter Engberg (kitara), Tuure Koski (basso) ja Kepa Kettunen (rummut). 

« Maailma valkenee laulu kerrallaan. » 


LAULUNTEKIJÄTOHTORI 

Sippolasta tuli Suomen ensimmäinen taiteellisen tohtorintutkinnon tehnyt laulaja-lauluntekijä. Ennen tohtoroitumistaan hän valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi 2003. Hän myös opiskeli pianonsoittoa viisi kuukautta Bolognan G.B. Martini konservatoriossa. 


PEDAGOGI

Sippola pitää laulunkirjoituksen kurssia Taideyliopiston Sibelius-Akatemian avoimella kampuksella sekä Kriittisessä Korkeakoulussa. Hän on opettanut sävellystä myös Helsingin Metropoliassa ja Rytmi-Instituutissa sekä toiminut HEO:ssa lauluntekemisen opettajana. 


MUU TYÖNKUVA

Säveltämisen ohella Sippola keikkailee freelance-muusikkona niin pianistina, laulajana kuin lauluntekijänä ja toimii pedagogina. Inspiraatiota sävellyksiin hän on hakenut matkoiltaan Pariisiin, Beninin Villa Karoon, Roomaan ja Austiniin, Texasiin. Sippola toimi laulajana Riitaoja-yhtyeessä 2013-2015. Oman repertuaarin lisäksi Sippola on säveltänyt musiikkia eri artisteille ja a cappella -yhtyeille. Hänen sävellyksiään löytyy Rajattoman, Club For Fiven, Laura Malmivaaran, Johanna Kurkelan ja Jonna Järnefeltin levyiltä ja jopa virsikirjan lisävihkosta. Kesäyö-hitti julkaistiin 2018 Suuressa Toivelaulukirjassa. Sippola voitti 2005 Saimaan Sävel sävellyskilpailun ja sai 2015 kolmannen sijan Uudet laulut -sävellyskilpailussa. Lauran laulua kuulee myös lasten jazzlevyllä Sika ja Taivaalliset tarinat (2002) sekä Ipanapa 2 (2008), jolla hän laulaa kirjoittamansa laulun 'Piukusuu'. Hän tulkitsee Kauko Röyhkää Syvissä vesissä -kokoelmalevyllä (2009) ja laulaa Riku Keskisen levyllä Lämmin (2009). Sippola oli 2010 Spelit-festivaalin taiteellinen johtaja. Laura Sippola &Tuki piti 2006-2007 Laulutupa-lauluntekijäklubia. Sippola myös kokosi Ateneum-saliin kaksi lauluntekijämusiikin konserttisarjaa (2006 ja 2008). 


© 2017 https://linktr.ee/laurasippola
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita